Kolibri, CRM software en websites voor makelaars.

Wat is Personal Branding? En hoe werkt dat voor mijn makelaardij?

Leestijd blog: 3 minuten

Heb jij dat ook? Van die hippe marketingtermen wat nu weer de trend is, maar je geen idee hebt wat het is en hoe het werkt. En waar je ook helemaal geen tijd aan wil besteden. Jij wil gewoon lekker huizen verkopen!
Dat snappen we en daarom een korte uitleg en hoe je het inzet zonder dat het jou veel tijd kost.

Wat is Personal Branding?

Letterlijk betekent het jezelf in de markt zetten als merk. Jij bént jouw makelaardij.
Waarom ben jij als makelaar uniek? De kwaliteiten van jouw makelaardij, persoonlijke ambities en passies zijn jouw personal branding, jouw persoonlijke merk. Hoe wil je dat klanten jou zien en straal je dat nu ook uit? Wees kritisch. Nog niet helemaal het geval? Dan is hier voor jou zeker winst te behalen.

Wat is het nut van Personal Branding?

Je wil klanten aantrekken die bij jou passen. Met een kloppende uitstraling voorkom je eerder een mismatch. Bouw met jouw krachten een persoonlijke band op. Je begrijpt dat het daar om gaat en dit de klantrelatie versterkt.
We hoeven jou niet uit te leggen dat in de wereld van het vastgoed alles draait om vertrouwen, geloofwaardigheid en reputatie. Zeker als het gaat om het binden met nieuwe klanten.

Klinkt logisch, maar hoe werkt dat dan voor mijn makelaardij?

Weet jij duidelijk jouw meerwaarde als makelaar? En weet jouw klant dit ook? Waar sta jij voor en wees eerlijk. Welk probleem los jij op voor jouw klanten?

Onderscheiden van je concurrent

Superbelangrijk dus om jouw USP’s duidelijk te maken. Weer zo’n fijne marketing term; Unique Selling Points, oftewel waarin onderscheid jij je van de concurrent? Maak een overzicht van de drie of maximaal vijf belangrijkste punten. Zorg dat dit direct zichtbaar is op jouw website en presenteer ze ook in alle communicatie uitingen.

Maar wellicht nog wel belangrijker bij Personal Branding zijn de ESP’s, jouw unieke Emotional Selling Points. Geef beleving mee aan jou klanten, speel in op de emotie. Bijvoorbeeld met een persoonlijke video of met een unieke videorondleiding door de objecten in jouw aanbod.

Je online presentatie

Wist je dat de ‘Over ons’ pagina de tweede best bekeken pagina van een website is na de homepage? Dit is dé plek om jouw persoonlijke verhaal te vertellen en een foto te plaatsen van jou en je team. Een foto van het pand geeft niet het persoonlijke gevoel dat je nu juist wil bereiken, kies ook hier voor de emotie.

De tone of voice, hoe jij je klanten aanspreekt, de kleuren en beelden op de website passen bij jou en jouw merk. Dit is jouw online visitekaart en je krijgt maar één eerste indruk. Bekijk jouw huidige website wederom kritisch. Is die foto in pak inderdaad wat je uit wil stralen? Ben je inderdaad zo creatief als de kleur geel doet vermoeden? Kortom; laat jouw website nu zien wie jij bent. Goed idee om met jouw webbouwers over te brainstormen. En met een marketeer over passende teksten.

Bewijs

Nu kan je natuurlijk alles zeggen over waar jij de beste in bent, maar klanten geloven nu eenmaal eerder iemand anders en hun ervaring. Reviews dus.
Mond-op-mond reclame werkt! Ook online. Google reviews, Trustpilot maar ook partijen zoals Wie is de Beste makelaar en MTMO geven klanten het vertrouwen over jouw kwaliteiten als makelaar. Laat je webbouwers dit prominent op je website plaatsen.

En feiten, harde cijfers. Hoeveel huizen je verkocht bijvoorbeeld of het gemiddelde beoordelingscijfer. Ook dit plaats je op jouw website en deel je online. Ben je een beginnende makelaar? Vraag juist dan actief naar eerlijke beoordelingen en of je dit mag vermelden op de website. Of nog beter, film je tevreden klanten met hun persoonlijke verhaal voor meer beleving.

Versterk je merk

Branding betekent ook zichtbaar zijn. Hoe vaker jouw merk in beeld komt, hoe eerder het blijft hangen. Wist je dat het gemiddeld acht contactmomenten duurt voor iemand over gaat tot de beslissing of aankoop? Investeer dus in je merkbekendheid.
Dit kan met sociale mediakanalen zoals LinkedIn, Instagram of tegenwoordig een WhatsApp kanaal, maar ook met e-mailcampagnes met bijvoorbeeld Mailchimp.

Nog een mooie manier, hoe jij jouw merk als makelaar versterkt, is met een online klantportaal in jouw huisstijl en op je eigen domeinnaam. Heel sterk en betrouwbaar om op jouw naam veilig documenten te delen met verkopers en verhuurders. Jouwmakelaar.online is bijvoorbeeld zo’n portaal.

Dus samenvattend, hoe zorg je voor Personal Branding;
• Wie ben jij en wat straal je uit, wees echt en origineel.
• Geef klanten vertrouwen door middel van bewijs.
• Wees regelmatig in beeld met jouw merk en met dezelfde kernwaarden.

Geen tijd om zelf je Personal Branding te doen? Schakel vakmensen in, dan kan iedereen doen waar die goed in is.

Modern family real estate Personal Branding

Bron afbeelding: Variety

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van dit blog of wil je samen brainstormen? We zijn er voor jou!

Kolibri heeft nu ook een WhatsApp kanaal, volg ons kanaal voor onze updates!

Let’s connect

Heb je vragen en wil je persoonlijk contact?
Bel, mail of plan een demo in.