Pak een kopje koffie, zeg je afspraken voor het komende uur maar af en ga er even goed voor zitten. Vandaag ga ik je de nieuwe Kolibri uitwisseling laten zien. Daar zit zó veel in dat dit geen kleine blog wordt.

Waar gaan we het over hebben?

Een hele hoop. Ik ga je vertellen over:

  • Wat een uitwisselingssysteem is en waarom makelaars het gebruiken;
  • Hoe je met de Kolibri uitwisseling altijd op de hoogte bent van wat er gebeurt in jouw werkgebied;
  • Hoe de Kolibri uitwisseling gekoppeld is aan jouw zoekers, aankoop en aanhuur opdrachten;
  • Hoe je de Kolibri uitwisseling gebruikt voor jouw eigen aanbod;
  • Hoe je de Kolibri uitwisseling gebruikt voor je eigen groep of vereniging.

Tip!

We hebben een video opgenomen over de Kolibri uitwisseling. Daarin laat ik alles zien waar ik in deze blog over schrijf. Geen zin om te lezen? Bekijk dan de video!

Wat is een uitwisselingssyteem en waarom gebruiken makelaars het?

Voordat ik losbrand over al het moois van de Kolibri uitwisseling wil ik een stapje terug nemen om uit te leggen wat een uitwisselingssysteem is en om te delen waarom makelaars graag een uitwisselingssysteem gebruiken.

Wat is een uitwisselingssysteem?
Een uitwisselingssysteem voor makelaars is, in de basis, een centrale database waar makelaars hun objecten naartoe publiceren zodat andere makelaars die objecten kunnen inzien. Vaak vind je in zo’n uitwisselingssysteem óók historische data zodat je kunt zien hoe de markt zich beweegt. Aan die basis hebben we met de Kolibri uitwisseling een hoop moois toegevoegd, daar kom ik zo op terug.

Waarom gebruiken makelaars graag een uitwisselingssysteem?
Door een uitwisselingssysteem handig te gebruiken hebben makelaars een compleet overzicht van hun werkgebied en kunnen makelaars hun eigen klanten sneller en makkelijker van dienst zijn dan makelaars die geen uitwisselingssysteem gebruiken. Een aantal praktijkvoorbeelden:

  • Door een uitwisselingssysteem te gebruiken voor lokaal ‘marktonderzoek’ zijn waardebepalingen makkelijker uit te voeren en beter onderbouwd. Dat verhoogt de kans op het binnenhalen van de klant.
  • Je kunt zoekers niet alleen helpen met je eigen aanbod, maar ook met aanbod van andere makelaars in de rol van aankoop of aanhuur makelaar.
  • Je kunt eigen objectaanmeldingen sneller en completer afronden omdat veel van de informatie die je nodig hebt al in een uitwisselingssysteem staan. Je houdt dan meer tijd over voor wat jou onderscheidt van andere makelaars.
  • Uitwisselingssystemen worden binnen groepen of verenigingen gebruikt om elkaars krachten te bundelen en elkaar als groep of vereniging een sterkere marktpositie te geven.

Op de hoogte blijven van jouw werkgebied

Ik zei het net al, maar in basis is een uitwisselingssysteem een enorme database van objecten.Dat klinkt niet bijzonder spannend maar, naast dat we aan die enorme database heel veel handige functionaliteiten hebben toegevoegd, hebben we onszelf uitgedaagd om het ‘centrale database’ deel van de Kolibri uitwisseling iets heel moois te maken.

Supersnel
De Kolibri uitwisseling is écht enorm snel. We vinden het belangrijk dat je snel kunt zoeken en filteren in alle objecten die in de uitwisseling staan. We maken daarom gebruik van technologie die ook door bijvoorbeeld Netflix, Linkedin en Rabobank gebruikt wordt.

Heel veel filters
Je gaat de Kolibri uitwisseling niet alleen gebruiken voor je eigen informatie, maar ook om passend aanbod voor je klanten te vinden. Om dat makkelijk te maken hebben we veel filters beschikbaar gemaakt. Je vindt bijvoorbeeld zo’n beetje alle filters die Funda kent, maar ook de filters die beschikbaar zijn in de ‘oude’ Kolibri uitwisseling. Je kunt je zoekvraag dus zo specifiek maken als jij zelf wil.

Werkgebieden
In de Kolibri uitwisseling staan objecten uit heel Nederland, maar veel nuttiger is zien hoe de markt beweegt waar jij actief bent. Je kunt daarom heel eenvoudig postcodegebieden instellen die je vervolgens als filter kunt gebruiken.

Voor alle soorten objecten
De Kolibri uitwisseling is direct beschikbaar voor particulier, bedrijfsmatig en agrarisch vastgoed, koop en huur.

Selecties maken en acties uitvoeren
Vanuit de Kolibri uitwisseling maak je eenvoudig selecties van objecten. Daar kun je van alles mee doen:

Objecten volgen
Je kunt objecten volgen waardoor je via het Kolibri berichtencentrum altijd op de hoogte blijft van wijzigingen.

Route maken
Ga je met een klant op pad? Maak dan via Google Maps routes van geselecteerde objecten.

Bekijken op de kaart
Altijd handig: je kunt geselecteerde objecten bekijken op een kaart.

Objecten afdrukken
Je kunt de Kolibri uitwisseling meenemen op je laptop of tablet; maar je kunt objecten ook afdrukken als je dat fijn vindt

Objecten delen
Misschien wel het handigste in de lijst is dat je objecten makkelijk kunt delen met Kolibri Mail.

Zoekers, aankoop en aanhuur

Zoekers
Open je een object in de Kolibri uitwisseling? Dan zie je direct welke zoekers uit jouw zoekersbestand matchen bij het object. Vanuit daar stuur je ze makkelijk een mailtje om ze te vertellen dat je een object voor ze op het oog hebt (en je ze graag wil helpen met de aankoop of aanhuur van dat object). Natuurlijk zie je ook vanuit een zoekprofiel welke objecten uit de uitwisseling passen bij dat zoekprofiel.

Aankoop en aanhuur
Toen we eind vorig jaar de aankoop en aanhuur module in Kolibri uitbrachten hadden we het bedacht; nu kunnen we het laten zien: De Kolibri uitwisseling integratie met aankoop en aanhuur opdrachten. Voeg je een object toe aan een aankoop/aanhuur opdracht dan zoekt Kolibri of het object in de uitwisseling staat zodat je het niet zelf hoeft in te voeren en je dossier compleet is. Vanuit de aankoop of aanhuur opdracht zelf laat Kolibri óók zien welke uitwisselingsobjecten matchen bij die opdracht, zodat je makkelijk kunt aangeven dat je het object wil aankopen of aanhuren met je opdrachtgever.

Uitwisselingsobject Uitwisselingsobject Uitwisselingsobject
Eigen aanbod

Gebruiken voor eigen aanbod

Krijg je een object in de verkoop of verhuur dan is de kans groot dat het object al in de Kolibri uitwisseling staat. Je kunt het object makkelijk vanuit de Kolibri uitwisseling kopiëren naar je eigen aanbod. Bijna alle velden worden automatisch voor je ingevuld zodat je ze alleen nog maar hoeft te controleren, mooie foto’s toevoegt en een pakkende tekst schrijft om je publicatie te voltooien. Dat scheelt je een hoop tijd.

Uitwisselen met je eigen groep

Ben je lid van een groep, vereniging, samenwerking of club dan kun je met die groep deelnemen aan De Kolibri uitwisseling. Zo kun je elkaars krachten bundelen en samen de wereld veroveren. Bel ons op 0262020116, dan regelen wij het voor je.

Trots

Ik wil deze blog ook gebruiken om mijn dank uit te spreken naar ‘mijn’ (ons) team. Zij hebben de afgelopen maanden onvermoeid gewerkt aan de Kolibri uitwisseling. ‘S avonds, ‘s nachts en in het weekend ontving ik tijdens de ontwikkeling van de uitwisseling regelmatig een berichtje dat we een stapje verder waren, een manier gevonden hadden om de uitwisseling nóg sneller te maken of nóg een toffe feature hadden toegevoegd. Daar kan ik niets anders dan trots op zijn.

Ga zelf met de uitwisseling aan de slag!

De Kolibri uitwisseling staat voor je klaar in Kolibri (je vindt de knop naar de uitwisseling in je menu). Zet de uitwisseling aan en ervaar hoe het jouw makelaarskantoor kan helpen. We spreken je snel om te horen wat je er van vindt.