De input van alle Kolibri en Housenet gebruikers vormt een groot deel van de verbeteringen die we voortdurend doen aan Kolibri en Housenet. Naast de verbeteringen die we voortdurend doen bundelen we ook regelmatig feedback met hetzelfde thema zodat we daar wat grotere veranderingen in kunnen aanbrengen. Recente voorbeelden daarvan zijn het vernieuwde berichtencentrum, een reeks aan SEO-verbeteringen in Housenet en de vernieuwde lijstweergaves in Kolibri.

Vandaag wil ik jullie een reeks aan verbeteringen laten zien voor makelaars met bedrijfsmatig vastgoed in Kolibri én Housenet.

Zoeken op minimale en maximale vloeroppervlakte
Voorheen was het in Housenet alleen mogelijk om te zoeken op een minimale vloeroppervlakte. We hebben het nu mogelijk gemaakt om ook een maximaal gewenste vloeroppervlakte in te vullen. Zo voorkom je dat je een gigantische bedrijfshal in je zoekresultaten tegenkomt terwijl je eigenlijk alleen op zoek bent naar de perfecte plek om je eenmansgarage te starten.

Zoeken op “In units vanaf”
Je bent vaak niet op zoek naar een heel kantoorpand, vaak heb je daar maar een deel van nodig. Gelukkig wordt veel bedrijfsmatig vastgoed ook in delen verhuurd, de ‘in units vanaf’. De nieuwe vloeroppervlakte zoekfilter zoekt nu ook in die ‘in units vanaf’.

In units vanaf in zoekresultaten
Nu de oppervlakte zoekfilter ook werkt voor in units vanaf laten we dit ook zien in de zoekresultaten. Website bezoekers snappen daardoor beter waarom ze het object als zoekresultaat te zien krijgen.

In units vanaf op de detailpagina
We laten de in units vanaf ook beter zien op de detailpagina van een object.

Voorzieningen in de buurt
In Kolibri kun je bij bedrijfsmatige objecten aangeven welke voorzieningen er in de buurt van dat object zijn. Die stuurde we voorheen alleen naar Funda. We tonen ze nu ook zelf op Housenet websites.

Bereikbaarheid
Ook de bereikbaarheid van het object die je invult in Kolibri laten  we nu zien op Housenet websites.

Courtage bij een m² per jaar prijs
De courtage die we laten zien in het objectenoverzicht in Kolibri houdt vanaf nu ook rekening met een vierkante meterprijs per jaar. De berekende courtage kan ook in facturen worden gebruikt.

Uitbreiding beschikbare velden in Kolibri
Bij het aanmelden van bedrijfsmatig vastgoed in Kolibri kun je honderden velden invullen. De meeste van die velden corresponderen met Funda in Business zodat zoekers ook daar jouw object vinden. We dachten alle velden die bij Funda in Business beschikbaar zijn ook in Kolibri te hebben staan, maar we misten er 4. Die hebben we toegevoegd. Alle beetjes helpen.

Laat je mening horen!

Dat was ‘m voor nu even. Er komt nog meer aan, maar ik wilde je dit niet onthouden. Heb je in de tussentijd feedback of een goed idee? Laat het ons dan weten. We vinden je mening ontzettend belangrijk. Kolibri en Housenet ontwikkelen we namelijk niet alleen, maar samen met iedereen die Kolibri en Housenet gebruikt of wil gebruiken. Daarom hebben we op deze pagina een deel van alle ideeën voor Kolibri en Housenet online gezet. Zie je daar iets tussen wat jij ook wil zien? Laat je stem dan horen.