in 2018 lanceerden we in Kolibri het notificatiecentrum. In het notificatiecentrum ontvang je berichten over belangrijke gebeurtenissen in Kolibri. Wanneer je een Housenet website hebt ontvang je ook belangrijke berichten over gebeurtenissen binnen je Housenet website.

Het Kolibri notificatiecentrum is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gebruikte functies in Kolibri. Sinds het uitbrengen van versie 1 hebben we aan de hand van ontvangen feedback al een hoop kleine verbeteringen aangebracht, maar het is nu tijd voor een grotere update: een vernieuwde interface.

Waarom een nieuwe interface?
Het notificatiecentrum heeft inmiddels een centrale plek gekregen in de dagelijkse werkzaamheden bij makelaarskantoren. We zien en horen dat makelaars vaak ‘s ochtends ‘even alle notificaties wegwerken’, net als dat mailboxen ‘s ochtends worden bijgewerkt. Met de beperkte schermruimte die het notificatiecentrum had, werkte dat niet optimaal.

Een nieuwe naam
Met deze nieuwe versie geven we het notificatiecentrum ook een nieuwe naam; berichtencentrum. Die naam past beter bij de functie die het berichtencentrum heeft. Geen zorgen! Wanneer je ons belt of mailt over het notificatiecentrum weten we nog steeds waar het over gaat.

Berichtencentrum

Groter en overzichtelijker

We hebben het berichtencentrum een eigen pagina gegeven; met als grootste voordeel dat je veel meer ruimte en overzicht hebt. Het berichtencentrum lijkt veel meer op een mailbox. Het is in dit overzicht makkelijker om berichten weg te werken, je hebt geen afleiding van andere pagina’s en kunt zo dus echt gericht aan de slag met je berichten (en dat is veel efficiënter dan het even tussendoor doen). Het berichtencentrum is, naast een nieuwe knop in het hoofdmenu, nog steeds op de ‘oude’ manier te openen, rechtsboven in Kolibri.

Meer filters
Met een speciale pagina voor alle berichten hebben we aan de meest voorkomende wens van Kolibri gebruikers voldaan. Een andere vraag die we regelmatig kregen is of we filters konden tonen voor alle notificatie types. Dat is in het nieuwe berichtencentrum mogelijk. Het is daardoor veel makkelijker om alle aanvragen voor bezichtigingen weg te werken. Wel zo fijn wanneer je héél veel reacties krijgt op jouw gepubliceerde aanbod.

Ook laten we bij alle soorten berichten zien hoeveel niet-verwerkte berichten er zijn. Je ziet daardoor in één oogopslag welke berichten jouw aandacht nodig hebben. Heb je bepaalde berichten uit staan? Dan laten we de filters voor die berichten ook niet zien

Laat je mening horen!

We vinden je mening ontzettend belangrijk. Kolibri ontwikkelen we namelijk niet alleen, maar samen met iedereen die Kolibri gebruikt of wil gebruiken. Daarom hebben we op deze pagina een deel van alle ideeën voor Kolibri online gezet. Zie je daar iets tussen wat jij ook wil zien in Kolibri? Laat je stem dan horen.