Welke kwaliteiten heeft een ‘goede’ makelaar? Ieder individu is verschillend, en daarmee heeft ook iedereen iets waar hij goed in is. Een ding is zeker, tijdens de koop of verkoop zijn er twee partijen die het samen eens moeten worden. Als koper of verkoper zoek je iemand die jou ondersteunt in dat proces. En, ta-da… daar komt de makelaar in beeld.

Iedere makelaar heeft een eigen verhaal en een eigen manier van werken. In een interview met Tom van Houtem vertelt hij over zijn persoonlijke krachten en werkwijze.

De start als makelaar

Hoi Tom, fijn dat je even tijd hebt om te praten over jouw avontuur als makelaar. Kun jij eens uitleggen wat voor een soort makelaar jij bent?
“Hoi Ivo! Jazeker, dat kan ik. Ik ben een makelaar die verzorgt van A tot Z. Dit doe ik niet alleen bij de verkoop, maar ook bij de aankoop. Ik koppel de trajecten van beide partijen en daarin neem ik kostenreductie mee. Mijn streven is om te doen wat je van een makelaar – nu én in de toekomst – verwacht.”

Ik ben erg benieuwd hoe je leven als makelaar tot nu toe is. Je bent nu één jaar geleden gestart, hoe kijk je daarop terug?
“Om eerlijk te zijn was het héél spannend. Vooral de eerste drie maanden ervaarde ik dat zo. De eerste klant is het belangrijkste, hè? Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Zo kwam ik in contact met verschillende kopers en verkoper. Opeens merk je dat het begint te lopen, en dat toch wel kicken hoor!

Je begeeft je als makelaar in een hele leuke markt met erg veel dynamiek. Het is een wereld die niet stopt om vijf uur, het blijft doorgaan. Daar moet je natuurlijk tegen kunnen.”

Persoonlijke klantrelatie

Hoe onderhoud jij contact met klanten?
“Allereerst ben ik bijna altijd bereikbaar. Ik doe alle contactmomenten met mijn klanten zelf, het is een van mijn USP’s. Je belt mij op, we doen de intake, ik doe de bezichtigingen, ik plaats je woning op Funda et cetera. Je spreekt écht met mij en niet enkel een collega. Dat is ook een deel van mijn verhaal. Ik heb zelfs groepsapps met klanten!”

Je bent dus degene die naast hen staat. Het verbindingspunt tussen de twee.
“Klopt helemaal. Uiteindelijk hamer ik op ‘ontzorgen’. Veel mensen ervaren het woord makelaar als minder positief. Dat vind ik jammer. Sommige zullen denken aan een soort ‘autoverkoper’, om het zo maar even te benoemen. Ik zie het meer als een projectmanagersrol.

Wat daarbij komt kijken zijn alle mogelijkheden in kaart brengen en een stukje pro-deo werk doen. Ik steek energie in de obstakels die een koper of verkoper moet overkomen. Dat is dus ook hoe ik werk.”

Vol enthousiasme hoor ik je vertellen, Tom. Heel erg leuk!
“Goed om te horen dat het zo overkomt. Het is wie ik ben. Uiteindelijk wil ik mijn afspraken nakomen, duidelijk – maar ook eerlijk – zijn en aan de verwachtingen voldoen. Ik probeer mijn energie ook over te brengen aan mijn klanten.”

Dat komt zeker over. Als ik je site bekijk valt mij op dat de focus ligt bij aankoop en verkoop. Is er een reden dat je minder bezig bent met verhuur?
“Met de huur begin ik nu, daar ben ik nog niet aan toegekomen. Ik ben als ondernemer continu bezig. Ik ben alleen en ik kan mijn energie maar een keer invullen. Met de huur ben ik dus wel bezig, maar dat laat nog even op zich wachten. Puur omdat ik er dus nog niet aan ben toegekomen.”

Limburgse woningmarkt

Je bent voornamelijk actief in Limburg. Wat kun je vertellen over het leven als makelaar in deze regio?
“Wat je veel ziet in Limburg, is dat er veel vraag is en weinig aanbod. Ik merk ook vergrijzing in het gebied waar ik zit. Mensen kunnen vaak niet naar de woningen waar ze oud kunnen worden. De markt raakt hierdoor een beetje op slot. Zij – de ouderen – kunnen niet naar een bungalow of appartement, waardoor starters ook geen kans krijgen. De ouderen blijven dan thuis zitten, worden minder mobiel en blijven daar vaak tot het einde van hun leven.

Er ontstaat dus een scheefgroei. Daarbij komt dat men hier weinig bouwt. Jonge mensen willen hier dolgraag kopen, maar zij komen simpelweg niet meer aan te pas. Het effect hiervan is een enorm biedingscircus.”

Het is ook een ingewikkelde markt tegenwoordig …
“Ja, en daarom vind ik dat je als makelaar probeert te ‘ontzorgen’. Neem de tijd om ze een half uurtje mee te nemen naar een woning, waarbij ze even kunnen voelen hoe het van binnen is.

Waar ik fel tegen ben is het opbieden van tegenwoordig. Dit is niet mijn aanpak en zo een makelaar wil ik niet zijn! Ik wil mensen de rust en tijd geven om weloverwogen een keuze te maken of ze wel of niet zo veel geld willen steken in een woning.”

Ik zag op je website dat je veel met partners bezig bent, kun je daar iets meer over vertellen?
“Daar heb je het over woonwensen. Ik krijg vaak de vragen ‘hey Tom, ken jij iemand voor verhuizing?’ Of, ‘ken je iemand die de inboedel leegruimt?’ of heel simpel ‘ken jij een bedrijf dat vloeren legt?’. Door mijn netwerk beschikbaar te stellen wil ik mijn klanten op alle mogelijke manieren helpen. Plus, hiermee houd ik het MKB – waar ik vandaan kom – ook actief.”

Starterstip!

Als afsluiting, je bent nu een jaar bezig en zo te horen heb je al het een en ander mee mogen maken. Ook heb je een eigen visie op de makelaarswereld. Heb je – ter inspiratie – een ‘gouden’ tip voor toekomstige of startende makelaars?
“De allergrootste tip die ik mee kan geven: blijf jezelf! Focus daarnaast op je relatie met de koper, verkoper én partner. Denk niet alleen aan de transactie, maar om het complete verhaal. Streef als makelaar naar: een tevreden verkoper en een blije koper. Natuurlijk zal dit niet altijd perfect lukken, maar streef ernaar en je zult veel mensen blij maken!”

Meer weten over ons CRM-systeem?

Neem dan contact op met een van onze collega’s.