Deze tijden vragen om een nieuwe blik naar de ‘normale’ werkzaamheden. Het betekent dat je jouw planning anders in gaat delen, of dat je jouw doelgroep op een andere manier gaat benaderen.

Hoe gaat het met bezichtigingen die je als makelaar hebt? Het zal jullie niet onopgemerkt zijn dat veel mensen toch angstig zijn om een open huis te bezoeken. Deze tijd vraagt om verandering en denken dat Facebook Live evenementen voor jou een uitkomst zijn.

Wij denken graag met je mee! Meer informatie over Live evenementen? Bekijk hier via Frankwatching Hoe je Facebook Live inzet voor jouw evenement.

Wat is een Facebook Live event?

Dit is een livestream, rechtstreeks vanaf je telefoon naar de kijker. Deze livestreams zorgen voor een groot bereik en doet het vaak goed bij je publiek.

Waarom een Facebook Live event?

Mensen spenderen drie keer meer tijd aan een live video dan aan een normale video.

Plus, het kost je geen geld.

Hoe zet ik een Facebook Live event in als makelaar?

We leggen je uit hoe jij Facebook Live event inzet om toch bezichtigingen te houden! Vijf stappen.

1. Maak een Facebook evenement aan

Wanneer je een live event organiseert, wil je natuurlijk dat jouw publiek dat weet. Vooraf maak je een Facebook evenement aan. Hiermee kun je een openbaar event aanmaken, waar mensen op kunnen reageren of zij aanwezig zullen zijn of niet.

Aanmaken is heel makkelijk. Volg hier de stappen om een Facebook Evenement te maken. Bij dit evenement kun je de woning (straatnaam + huisnummer) als titel gebruiken. Daarna kun je dit event aanvullen met relevante informatie voor je deelnemers.

Je kunt er ook voor kiezen om een privé evenement aan te maken. Hierdoor kunnen mensen alleen deelnemen op uitnodiging.

2. Kondig jouw bezichtiging aan

Hiervoor geldt dus dat je 24 uur én 1 uur van tevoren een aankondiging maakt dat je live gaat. Deze aankondiging kun jij plaatsen op al je kanalen. Beperk jezelf dus niet alleen tot Facebook! Maak via mail, WhatsApp, Instagram en Facebook bekend dat jij een live bezichtiging organiseert.

Let op: Housenet gebruikers kunnen via Wazzup een banner laten plaatsen op hun website, waarbij ze – kosteloos – een verwijzing naar het Facebook evenement kunnen plaatsen. Mail of bel onze collega’s. Zij regelen het voor je!

3. Bereid je voor

Bij een livestream kun je niets achteraf knippen, dus moet je ervoor zorgen dat alles goed gaat. Bedenk of iemand jou filmt, of dat je het zelf doet. Denk aan de belichting in het huis waar je bent, en controleer van tevoren je internetverbinding – je wil natuurlijk niet dat kijkers een haperend beeld zien en afhaken.

Maak vooraf een draaiboek van de dingen die jij wil laten zien in het huis. Een goede voorbereiding is het halve werk. Het zorgt ervoor dat jij optimaal je klanten kunt bedienen tijdens het Facebook Live event.

4. Start de bezichtiging

Start met een korte introductie. Bedenk dat je deelnemers nog niet allemaal aanwezig zullen zijn op het moment dat jij live gaat. Begroet daarom rustig je kijkers. In het scherm zie jij meteen welke deelnemers aanwezig zijn. Maak een korte introductie, en geef wat achtergrondinformatie over het event.

Beschrijf kort wat de planning is en hoe lang de bezichtiging duurt. Geef daarna een goede omschrijving van de woning, zodat jouw deelnemers al een beeld hebben van wat zij gaan zien.

Een richtlijn is 30 minuten voor een Facebook Live event! Maar voel je vrij dit zelf in te vullen.

5. Maak interactie

Bepaal van tevoren of jij de vragen van deelnemers direct beantwoordt, of dat jij deze later in behandeling zal nemen. Maak dit duidelijk tijdens de introductie van je live event.

Zorg dat je duidelijk en rustig spreekt. Als je vragen direct beantwoordt, geef dan aan wie de vraag stelt en neem de tijd om die zo goed mogelijk te beantwoorden.

Maak aan het eind van je Facebook Live event duidelijk dat het afloopt. Geef aan wat de vervolgstappen zijn bij interesse van een deelnemer. Leg uit waar en met wie zij contact op kunnen nemen én hoe lang het duurt voor zij reactie krijgen.

Wij hopen dat je met deze 5 tips een succesvolle bezichtiging kan organiseren via Facebook Live evenementen. Het is anders dan je gewend bent, maar wellicht gaan er nieuwe deuren voor jou en je klanten open.

Geef het een kans! En vergeet niet onze hulp in te zetten om gratis een banner te plaatsen op jouw Housenet website!

 

Succes!

Meer weten over ons CRM-systeem?

Neem dan contact op met een van onze collega’s.