Deze week hele mooie release notes over Housenet! We gaan het hebben over koop en huuraanbod tegelijk tonen in de zoekresultaten van je Housenet website – én over de vernieuwde Housenet sitemaps (en waarom de sitemap belangrijk is).

Te koop én te huur aanbod op 1 pagina

Tot vorige week kon Housenet het nog niet, te koop en te huur aanbod tonen op 1 pagina. Jammer, want er zijn verschillende situaties te bedenken waarin je dat wel zou willen:

  • Je bent een startende makelaar en hebt nog niet zo veel aanbod. Om dan ook nog een scheiding te moeten maken tussen te koop en te huur aanbod maakt het profileren van jouw nieuwe makelaarskantoor niet makkelijker;
  • Bedrijfsmatig vastgoed – waarbij het vaker voorkomt dat een object zowel te koop als te huur is;
  • Je via een landingspagina op je website wil doorverwijzen naar (bijvoorbeeld) al je aanbod in Amsterdam;
  • En zo weet jij ongetwijfeld nog meer situaties waarin je te koop en te huur aanbod op in pagina wil tonen 😁.

Vanaf nu kan dat wel!

Wil je ook te koop en te huur aanbod op 1 pagina tonen in Housenet?
Laat het ons dan even weten op support@kolibri.software of bel naar 0262020116 – dan zetten we het direct aan voor jouw website.

SEO-proof sitemaps

Als je Housenet gebruikt dan weet je dat we het ontzettend belangrijk vinden dat jouw makelaarskantoor goed gevonden wordt in Google. Soms moet je daar zelf nog wat voor doen zoals met de paginatitels en pagina omschrijvingen in Housenet, maar meestal regelen wij dat. Het meeste vindt plaatst onder de motorkap, maar deze keer niet. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie uitgerold van de Housenet sitemaps. De nieuwe sitemap is fijner voor je websitebezoeker én fijner voor Google.

Wat is een sitemap?
Eerst een stapje terug. Een sitemap is een pagina met daarop een lijst van alle pagina’s die op jouw website te vinden zijn. Een sitemap ziet er in de meeste gevallen (ongeveer) uit zoals je ‘m hierboven ziet.

Waarom heb je een sitemap nodig?
Voor zoekmachine optimalisatie (SEO) is een sitemap belangrijk, want je vertelt met je sitemap aan zoekmachines – bijvoorbeeld Google – welke pagina’s belangrijk zijn om op te nemen in de zoekresultaten. Door voor Google een keurig lijstje van de pagina’s op jouw website te maken wordt het proces van het opnemen van pagina’s in de zoekresultaten versneld. Je bent daardoor eerder vindbaar. Een bijkomend voordeel is dat Google dankzij je sitemap ook pagina’s kan tonen in de zoekresultaten waar je zelf geen links naar hebt gemaakt.

Lang verhaal kort: een sitemap draagt bij aan je SEO-score.

Wat hebben we precies gedaan?
De vorige versie van de Housenet sitemaps werkten technisch top, maar waren wat lastig te lezen. In je sitemap stond bijvoorbeeld “€100.000 – €200.000 in Heerlen”. Die tekst vertelde je niet goed genoeg waar de pagina over ging. De nieuwe sitemap doet dat wel en zijn makkelijk te lezen. Wij verwachten dat Google dat meeneemt in haar zoekresultaten – waardoor jouw makelaarskantoor beter scoort in Google.

Moet je daar zelf nog iets voor doen?
Nee, de vernieuwde sitemap staat al op je Housenet website. Heb je nog geen Housenet? Dan moet je natuurlijk wel even wat doen! Ga naar deze pagina om te zien wat Housenet voor jou kan doen en bel ons even op 0262020116 – dan laten we je het zien.

Laat je mening horen!

We vinden je mening ontzettend belangrijk. Kolibri en Housenet ontwikkelen we namelijk niet alleen, maar samen met iedereen die Kolibri en Housenet gebruikt of wil gebruiken. Daarom hebben we op deze pagina een deel van alle ideeën voor Kolibri en Housenet online gezet. Zie je daar iets tussen wat jij ook wil zien in Kolibri en Housenet? Laat je stem dan horen.