Een kleine release note deze week. Niet omdat we niets leuks te melden hebben, wel omdat deze functionaliteit zo vanzelfsprekend werkt dat ik daar niet heel veel woorden aan vuil kan maken. Het gaat deze week namelijk over: het mailen naar relatiegroepen

Mailen naar relatiegroepen
Je kunt al lange tijd relatiegroepen maken in Kolibri waardoor je bij je relaties meer context kunt geven over waarom ze in jouw makelaarssoftware staan. Gebruikers vroegen ons regelmatig of we het mogelijk konden maken om naar deze relatiegroepen te mailen. Je vindt de relatiegroepen heel makkelijk. Naast het zoeken naar contactpersonen in Kolibri Mail kun je daar ook zoeken naar relatiegroepen.

Mailen via BCC
Je kunt relatiegroepen kiezen in het ‘Aan’ veld in in de CC/BCC velden. Vanuit privacy overwegingen raden we je aan om altijd het BCC veld te gebruiken wanneer je naar relatiegroepen mailt. We laten je daarom ook een waarschuwing zien wanneer je een e-mail via het ‘Aan’ veld adresseert aan een groep contactpersonen. Je kunt via die waarschuwing de contactenlijst makkelijk kopiĆ«ren naar het BCC veld.

Maximaal 50 e-mailadressen
Voor het mailen naar relatiegroepen hebben we een limiet moeten stellen op 50 contactpersonen tegelijkertijd mailen. Dat komt omdat we voor het versturen van de mailtjes afhankelijk zijn van jouw e-mailprovider. Omdat we het vervelend zouden vinden als jouw e-mailadres op een spamlijst terechtkomt hebben we het e-mailadressen in 1 mail gelimiteerd.