Vandaag mag ik iets heel moois met jullie delen. Iets dat voor iedereen die Kolibri Mail gebruikt het werken met Kolibri veel makkelijker maakt en wat voor anderen een reden zal zijn om Outlook aan de kant te schuiven en gebruik te gaan maken van Kolibri Mail (wist je dat je binnen 1 minuut van Outlook naar Kolibri Mail kan overstappen? Hier lees je er alles over).

Mailen van bestanden uit Kolibri dossiers

Steeds meer makelaars gebruiken Kolibri Mail, met als grootste voordeel dat je mails automatisch gekoppeld worden aan de juiste panden en relaties in Kolibri. Toch ontbrak er iets wat het werken met Kolibri Mail nog veel fijner zou maken; het direct kunnen versturen van bestanden uit Kolibri dossiers via Kolibri Mail. Vanaf vandaag kan dat. Ik laat je zien hoe:

Bestanden uit dossiers kiezen

We hebben een knop toegevoegd waarmee je bestanden uit Kolibri dossiers kunt toevoegen aan e-mails in Kolibri Mail. Standaard laten we de dossiers van de gekoppelde relaties en opdrachten zien. Je kunt ook bestanden zoeken en koppelen uit dossiers waarvan de relatie of opdracht niet gekoppeld is aan de e-mail.

Word bestanden omzetten naar PDF

Standaard worden in Kolibri gemaakte documenten opgeslagen als Word-document. Handig bij interne communicatie, maar niet zo fijn wanneer je met opdrachtgevers aan het mailen bent. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt om Word-documenten om te zetten naar PDF-documenten.

Ontvangen bijlagen direct opslaan in Kolibri

Nu we toch bezig waren met bijlagen en Kolibri Mail hebben we er direct nog een veelgehoorde wens in verwerkt; het kunnen opslaan van ontvangen bijlagen in Kolibri Mail. Toegegeven, dat werkte ook onhandig. Voorheen moest je in Kolibri Mail ontvangen bestanden eerst opslaan op je PC om ze vervolgens in het juiste Kolibri dossier op te slaan. Nu niet meer:

Beide vernieuwingen aan Kolibri Mail staan op dit moment live. Ik ben ontzettend benieuwd wat je er van vindt. Houdt onze release notes in de gaten want er komt binnenkort nog veel meer moois aan. 😃