Wekelijks schrijf ik over allerlei verbeteringen die we aanbrengen aan Kolibri (onze software voor makelaars) en Housenet (onze websites voor makelaars). Ik mag weer wat mooie dingen met jullie delen. Deze week helemaal gericht op Housenet!

Makkelijk hoger scoren op Google

Als makelaar staat bovenaan je website-eisenlijst dat je super goed gevonden wil worden op Google. Daar komen je leads immers vandaan. Technisch halen wij alles uit de kast om een goede fundering te leggen, maar de grootste impact maak je met de inhoud van jouw website. Daar kun je gelukkig zelf veel aan doen! Vandaag breiden we het Housenet CMS (je website-beheer omgeving) uit met wat hulpmiddelen om je meer inzicht te geven in wat jij kan doen voor je SEO-score.

Aantal karakters in je paginatitel
Google toont in haar zoekresultaten een gelimiteerd aantal karakters als paginatitel. De paginatitel is het grootste stukje tekst in de Google zoekresultaten dus het is een mooie kans om optimaal gebruik te maken van het aantal karakters dat je kunt plaatsen. Aan de paginatitel hebben we een karakterteller toegevoegd én een kleurbalkje die laat zien of jouw paginatitel de juiste lengte heeft of nog niet.

Aantal karakters in je paginaomschrijving
Ook de paginaomschrijving kun je goed gebruiken om een korte introductie te geven over wat Google zoekers kunnen verwachten wanneer ze doorklikken naar jouw website. De paginaomschrijving toont een gelimiteerd aantal karakters. Schrijf een korte, pakkende tekst en Google zoekers klikken vaker door naar jouw website. Ook aan de pagina omschrijving hebben we een karakterteller en kleurbalk toegevoegd om aan te geven hoe je ervoor staat.

Voorbeeld
Om je een goed beeld te geven van wat Google zoekers zien tonen we een voorbeeld. Schrijf je aan de linkerkant een tekst, dan zie je rechts direct wat Google zoekers straks zien. Ontzettend handig!

Zelf je SEO-score verbeteren
Paginatitels en paginaomschrijvingen zijn ontzettend waardevol voor je Google zoekoptimalisatie. Het mooie is dat je daar zelf veel invloed op hebt. Ga dus zelf aan de slag om je website nog beter gevonden te laten worden. Heb je daar hulp bij nodig? Laat het ons dan weten. We helpen je er natuurlijk graag mee.

Nieuwe aanbodweergave: Berlin

Onze topdesigner Kevin heeft een hele mooie nieuwe aanbodweergave voor je makelaarswebsite klaargezet: Berlin. Ik wil er niet te veel woorden aan vuil maken want ik heb veel liever dat je aanbodweergave zelf aanzet op je website om het verschil te zien! Geen zorgen, je kunt heel makkelijk weer terugwisselen naar één van de andere aanbodweergaven.

Zelf aanbodweergave Berlin instellen
Aanbodweergave Berlin instellen kost je ongeveer 30 seconden van je tijd en doe je heel makkelijk zelf. Ons support-team heeft een handig artikel geschreven over hoe je de aanbodweergave van je makelaarswebsite aanpast.