Vandaag zetten we iets live in Kolibri wat ik écht enorm gaaf vindt: het kunnen bewerken van bestanden in Kolibri met Microsoft Office. Het mooiste; wanneer je het bewerkte bestand weer opslaat komt deze automatisch in Kolibri, gekoppeld aan de juiste opdrachten en relaties. Zo makkelijk werkt het, maar ik zal er nog iets meer over vertellen.

Hoe je het gebruikt

Ik kan het je beter laten zien dan dat ik het kan uitleggen. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe ik een bestand in een dossier in Kolibri opzoek, dit bestand bewerk in Microsoft Word, waarna het bijgewerkte bestand weer op de juiste plek in Kolibri staat:

Waarom we dit maken

We zijn enorm trots op hoe makkelijk het is om in Kolibri rechtsgeldige documenten zoals koop en huur overeenkomsten te maken. Vooral als je bent aangesloten bij een grote branchevereniging voor Makelaars (VBO, NVM of VastgoedPro) is dat fijn want met heel weinig werk maak je een document waarvan je branchevereniging aangeeft dat deze klopt.

Toch komt het vaak voor dat je nog wat kleine aanpassingen wil doen. Voorheen moest je het bestand downloaden, bewerken en daarna uploaden bij de opdrachten en relaties in Kolibri. Nu niet meer.


Waarom een koppeling met Microsoft Office en niet zelf een documentenbewerker voor Kolibri maken?

Als er iets is waar Microsoft Office goed in is, is het documentenbewerkers maken. Het is inmiddels 35 jaar geleden dat Microsoft de eerste versie van Word uitbracht en sindsdien werken we er bijna allemaal mee. Die 35 jaar ervaring gaan wij nooit inhalen en we vinden het fijn dat je de tekstverwerker kunt gebruiken die je al gewend bent.

Voor Word, Powerpoint en Excel.

De koppeling die we hebben gemaakt werkt niet alleen voor Word bestanden, maar ook voor Powerpoint en excel bestanden.