Vastzetten van notities en andere verbeteringen aan notities

De notitievelden in Kolibri worden ontzettend veel gebruikt. Daar zijn wij ontzettend blij mee, want zo houd je alle informatie op 1 plek in Kolibri. We hebben een aantal verbeteringen aangebracht aan de notitie functionaliteit zodat je er nog beter gebruik van kan maken:

Notitieknop verplaatst
We hadden de notitie knop op een plaats staan waar je er makkelijk bij kon. Helaas blokkeerde die knop soms ook de optie menu’s in dossiers en andere lijsten. We hebben de notitie knop verplaatst naar een mooi plekje in de menubalk van, onder andere, opdrachten en facturen.

Vastgezette notities
Vaak zet je in notities belangrijke informatie die je niet mag vergeten. Het is dan wel zo fijn als die belangrijke informatie direct in het oog springt wanneer je een object (of relatie, factuur of zoekopdracht) opent. We hebben het daarom mogelijk gemaakt om notities vast te zetten. Hoe je dat doet laat ik zo zien.

Vastzetten van notities
Vastzetten van notities werkt heel makkelijk. Klik op de nieuwe notitie knop en je ziet het notitiescherm uitschuiven zoals je altijd gewend was. Schrijf daar je notitie. Klik in de notitie op het ‘notitie vastzetten’ (de punaise) knopje en je bent klaar! Wil je deze notitie niet meer vast zetten? Dan klik je nog een keer. Je kunt niet alleen notities die door jou zijn geschreven vastzetten, maar ook die van je collega’s.

En een paar kleinere verbeteringen

  • Je kunt nu ook notities van je collega’s bewerken
  • Je kunt no ook notities van je collega’s verwijderen

Nieuwe menubalken en optielijsten

We hebben de menubalken in Kolibri vernieuwd zodat ze er overal hetzelfde uitzien en hetzelfde werken. Je merkte voorheen waarschijnlijk de verschillen niet enorm, maar onbewust maakten de verschillen het gebruik van Kolibri lastiger.

Ook hebben we nieuwe optielijsten gemaakt in die menubalken. Ze zijn duidelijker, werken fijner en er zijn nieuwe opties bijgekomen. Je kunt nu bijvoorbeeld vanuit een object een nieuwe taak, e-mail of afspraak maken.