Wekelijks schrijf ik over de kleine en grote verbeteringen die we doen aan Kolibri. We noemen dat zelf ‘dingen waar gebruikers blij van worden’. Ook deze week mag ik weer wat mooie verbeteringen met jullie delen.

Voorvertoning van woningpresentatie op je Housenet website

Voordat je een woning definitief publiceert naar de door jou gekozen mediapartners (je website, Funda, Jaap.nl en nog veel meer) is het fijn om nog een laatste akkoord te krijgen van je opdrachtgever. Voorheen was dat niet zo makkelijk. Je moest je opdrachtgever uitnodigen op kantoor om samen in Kolibri te kijken, of je stuurde de foto’s en teksten per mail door. Maar een echte voorvertoning kon niet. Tot vandaag!

Hoe maak je een voorvertoning van een woningpresentatie op je Housenet website?
Het werkt eigenlijk heel simpel:

  1. Je maakt de opdracht aan zoals je dat gewend bent (even opfrissen? Lees hier ons support-artikel over het aanmaken van een opdracht in Kolibri).
  2. Voordat je de opdracht publiceert zet je de opdracht op vertrouwelijk (tabblad 1 bij het aanmaken van een opdracht, lees er hier meer over).
  3. Publiceer de opdracht (omdat de opdracht op vertrouwelijk staat wordt de opdracht niet doorgestuurd naar andere mediapartners)
  4. Nadat je de opdracht als vertrouwelijk gepubliceerd hebt zie je bij Housenet in mediapartner overzicht van de opdracht de link naar de voorvertoning op jouw website. Deze link kun je intern delen of met je opdrachtgevers. Het als vertrouwelijk naar Housenet gepubliceerde aanbod komt niet voor in je zoekresultaten. Reguliere websitebezoekers komen dit aanbod dus nog niet tegen.
  5. Wanneer je opdrachtgever akkoord is met de woningpresentatie schakel je ‘vertrouwelijk’ uit en wordt het aanbod voor de buitenwereld zichtbaar.

Om gebruik te maken van deze nieuwe voorvertoningen op je website heb je Housenet en Kolibri nodig. Heb je nog geen Housenet? Klik dan hier.