Door Joey van Boxel, lead product designer bij Wazzup

Vandaag lanceren we een nieuwe functionaliteit in Kolibri; het notificatiecentrum. In deze blog vertel ik wat het Kolibri notificatiecentrum is, wat je ermee kan en waarom we het notificatiecentrum zo belangrijk vinden.

In het notificatiecentrum ontvang je berichten over (aankomende of afgelopen) belangrijke gebeurtenissen in Kolibri, zoals:

  • Het verlopen van een bankgarantie
  • Het verlopen van een voorbehoud
  • Publicaties die niet gelukt zijn
  • Verjaardagen van relaties

Wanneer je een Housenet website hebt ontvang je ook belangrijke berichten over gebeurtenissen binnen je Housenet website, zoals:

  • Bezichtigingsaanvragen
  • Info aanvragen
  • Nieuwe zoekers
  • Nieuwe leads

Notificaties verwerken
Je kunt het notificatiecentrum in Kolibri dus eigenlijk zien als een persoonlijke, speciaal voor jou gegenereerde, takenlijst. Bij elke notificatie kun je acties uitvoeren, zoals het maken van een relatie, afspraak of taak, het openen van een gekoppelde opdracht of het versturen van een e-mail.

Na het uitvoeren van de door jou gewenste actie verwerk je de taak en verdwijnt de notificatie uit je to-do lijstje. Zo heb je in no-time je belangrijkste acties voor vandaag uitgevoerd.

Notificaties delegeren
Veel makelaarskantoren werken met een aantal makelaars die veel op pad zijn en een backoffice die administratieve taken uitvoert en dient als het eerste aanspreekpunt voor klanten. In het Kolibri notificatiecentrum geef je gemakkelijk aan welke collega’s notificaties voor jou mogen verwerken.

Wanneer een collega jouw notificatie verwerkt, wordt diezelfde notificatie bij jou ook als verwerkt gemarkeerd. Zo kun je met een gerust hart op pad.

Waarom we het notificatiecentrum zo belangrijk vinden
Omdat je altijd direct op de hoogte bent van belangrijke gebeurtenissen. Je hoeft niet meer zelf taken in te plannen om je klanten even te bellen over de bankgarantie of het voorbehoud. Leads die zich melden pak jij als eerste op, want in de huidige markt telt snelheid mee.

Omdat je je geen zorgen meer hoeft te maken dat je een belangrijke gebeurtenis mist. Omdat je het gelijk weet wanneer je collega’s een transactie voltooien. En omdat je jouw relaties feliciteert wanneer ze jarig zijn

Omdat je het Kolibri notificatiecentrum precies volgens jouw werkwijze kunt instellen. Verwerk je alles zelf? Dan stel je in wanneer je op de hoogte gebracht wilt worden van belangrijke gebeurtenissen. Laat je iemand anders je notificaties verwerken? Dan stel je in wie dat voor je mag doen. Dat scheelt tijd, elke dag weer.

Met het notificatiecentrum in Kolibri lanceren we eigenlijk een light-versie van workflow management, waaraan we later dit jaar gaan werken. Ik hoop je daar binnenkort meer over te kunnen vertellen

Ook beschikbaar voor AppXchange partners
We stellen het notificatiecentrum via onze API ook beschikbaar voor alle AppXchange partners. Dat betekent dat elke app-bouwer die koppelt met de Kolibri API ook belangrijke berichten kan achterlaten voor jou. Zoals bijvoorbeeld een gemiste oproep van een relatie via een VOIP-app, een notaris service die laat weten dat alle documenten zijn ontvangen of een woningportaal die laat weten dat iemand een bezichtiging wilt plannen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Goede ideeën?
Als product designer is het mijn taak het ontwerp van Kolibri holistisch te benaderen door workflow, gebruikerservaring, interactie en design te verenigen om tot een ​​naadloos werkend product te komen. Heb je ideeën over hoe we het notificatiecentrum nog beter kunnen maken? Laat het me dan hier weten.