Idee

Makelaar Erik Siefkes liep al een tijd rond met het idee om een app te maken die hem zou helpen de communicatie met zijn klanten te versterken. Een app om bezichtigingsaanvragen en biedingen mee te delen. Een app om documenten te delen. Een app waarmee hij zelfs direct met zijn klanten zou kunnen chatten.

“Een eigen app bedenken heeft pas zin als hij naadloos kan communiceren met mijn CRM software “

Het bleef niet bij een idee. Hij ging er echt mee aan de slag. Daarbij kwam hij al snel tot de conclusie dat zo’n app alleen werkbaar zou zijn als hij naadloos zou communiceren met zijn CRM software. En dat was een probleem.

Probleem

De app van Erik moest data ontvangen van zijn CRM software en er data naartoe sturen. Gegevens van klanten, afspraken, informatie van objecten, documenten, foto’s, etc.. Anders zou hij al die data dubbel moeten invoeren en dat vondt Erik vanzelfsprekend een enorme tijdverspilling.

“Ik wil niet verplicht worden iets te gebruiken dat voor iedereen hetzelfde is”

Erik informeerde bij zijn softwareleverancier. Daar kreeg hij te horen dat de door hem gewenste koppeling absoluut niet kon. En dat hij gebruik moest maken van een bestaande klantenomgeving. Maar Erik wilde dat niet omdat die voor iedere makelaar hetzelfde was. Hij wilde zijn eigen creativiteit benutten.

Oplossing

Erik belde ons met de vraag of hij zijn klantenapp volledig kan laten samenwerken met Kolibri. Het antwoord was even snel als simpel: “Ja”. Op iedere door jouw gewenste manier. Ieder veld en iedere functie uit Kolibri is beschikbaar voor andere applicaties.

“Dus dan kan mijn applicatie door iedere makelaar worden gebruikt?”

Maar het gaat verder. De door Erik bedachte app wilde hij niet alleen voor zichzelf houden. Hij wil zijn creativiteit delen met collega makelaars en stelt zijn app daarom voor hen beschikbaar via de App Xchange. Vrijheid, onderscheid en creativiteit. In optima forma.

Eindproduct

Demakelaarsapp.nl is het resultaat van de creativiteit van Erik. Een app waarmee je als makelaar al je acties, documenten en afspraken kan delen met je cliënten. Bedacht door een makelaar, ontwikkeld door een makelaar.

“Heel erg blij dat mijn app nu echt beschikbaar is voor mijzelf en collega’s door heel Nederland. Ik ben alweer iets nieuws aan het bedenken!”

Kolibri gaat over vrijheid. Over onderscheidend vermogen. Over creativiteit. Heb jij ook een idee? Of wil je eens kijken hoe Kolibri je kan helpen je kantoor te organiseren? Dan willen we je heel graag ontmoeten.